Életmódváltás két lépésben

Két egyszerű és betartható lépés, ami segít neked a célod elérésében.

Kezdjük a nulladik lépéssel, amit az életmódváltás alapkövének is tekinthetünk, hiszen e nélkül csekély az esély a sikerre. A nulladik lépést maga az elhatározás: Igen, én változtatni akarok és nem fogom feladni! Persze a feladás részét könnyű előre megígérni, de a következő lépések a motivációd fenntartásában is segíthetnek.

Életmódváltás két lépésben – hogy könnyen menjen

Első lépés: tervezz, tervezz és tervezz! Napirendet, étrendet és edzéstervet. Miért jó, ha mindent előre megtervezel? Tulajdonképp azért, mert így átláthatóvá vállnak a mindennapjaid és ami le lett már írva vagy bekerült a naptáradba és értesítést kapsz róla, azt már a lelkiismereted nem engedi lemondani. Persze a tervezést is lehet jól és még jobban is csinálni, például képzett személyi edzők és táplálkozási tanácsadók bevonásával.

Második lépés: dokumentálj! Készíts jegyzetet a napi kalóriabevitelről és fotózd magad rendszeresen. Az étkezéseid feljegyzése segít átláthatóbbá tenni az étrended és a kalóriadeficitet is egyszerűbb lesz tartani, persze csak is akkor, ha az esti nasi felírását nem csalod el 😉. Az előtte-utána fotók pedig a motivációd fenntartásában segítenek. Utóbbi leginkább akkor tud hasznos lenni, amikor a mérlegre állva várod a csodát, de a mutatott kilogrammok szerint nem fogytál, hanem híztál. Aggodalomra viszont nincs okod, ugyanis az izom nehezebb, mint a zsír! És ha már dokumentáció és képek, akkor nyugodtan mehet is fel minden az Instagramra, (persze csak ha bevállalod) mert ott további motivációra és lelkes támogatókra és követőkre lelsz, akiknek te leszel a követendő példa. És mi lehet annál nagyobb motiváció, mint amikor te válsz mások példaképévé?

+ 1 lépés: kérj szakértői segítséget! Ahogyan azt az első lépésben is már említettük, az edzéstervek és az étrendek összeállításában a megfelelő szakemberek sokat segíthetnek. Egy képzett személyi edző például nem csak odaad egy általános étrendet és egy edzéstervet, hanem:

  • felméri az állóképességedet és az egészségi állapotodat
  • és annak megfelelően állítja össze a tervek.

Így biztos lehetsz abban, hogy ha a személyi edző által leírtakat betartod, akkor a látványos eredmény nem marad el.

Válassz edzőtermeink és személyi edzőink közül, vágj bele a két lépésből álló életmódváltásba még ma.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Hírek, érdekességek és akciók az A Fitness hírlevelében!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat. *
Köszönjük a feliratkozásod! Hamarosan megkapod az első hírleveled!
Sajnáljuk, valami elromlott. Kérjük keress minket privát üzenetben az elérhetőségeink egyikén.

Videóink