Amire nem is gondolnál a diétát során..

Elhatároztad magad, szorgalmasan betartod a heti edzéseket, egészséges ételeket főzöl magadnak, az esti nasikat is sikerült kiiktatnod a mindennapjaidból? Mégsem éred el azt az eredményt, ami a célod kitűzésekor a szemed előtt lebegett?

Lehetséges, hogy van néhány dolog, amit figyelmen kívül hagytál a diétád során…

A diéta részleteinek fontossága

Az internetet bújva rengeteg olyan információval találkozhatsz, ami segíti a diétádat. Sőt, akár ki is váltja azt… . Na, az utóbbinak nem szabad bedőlni, hiszen csodaszerek, varázsporok és titokban tartott megoldások nem léteznek!

Ezért maradjunk is inkább a realitások talaján és nézzük meg, hogy a tökéletesnek tűnő diétád miért is nem válik be. A legfontosabb, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű! tápanyagot juttassunk a szervezetünkbe, vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt.

Hátráltató szokások elhagyása a diéta alatt

A szokások kialakulása hosszú időt ölel fel, így egy szokás elhagyása is elég kitartó munkát igényel. Olykor az ember nem mond le a berögzült szokásairól, de érdemes ezeket elhagyni a kívánt eredmény érdekében.

Néhány tipp, hogy mik lehetnek ezek:

  • Dohányzás: Lehet nem gondoltad, hogy a dohányzás bűnös lehet, és ennek okán stagnál a súlyod. A cigarettának köztudottan számos káros hatása van, érdemes fokozatosan elhagynod a diétád szempontjából is.
  • Alkoholfogyasztás: Azt gondolod, belefér ha heti egyszer kirúgsz a hámból és elmész iszogatni a barátaiddal. Az alkohol viszont nem túl nagy támogatója a diétádnak, hiszen szénhidrátként dolgozza fel a szervezeted. Vízvisszatartó hatása felborítja az anyagcserédet, a szomjúságérzet pedig éhséget is előidézhet, így könnyebben csábulsz el a nasiknak.
  • Csalónapok: Sokszor azzal is becsapod magad, ha tartasz egy olyan napot, amikor mindent megengedsz magadnak. Ebből az állapotból nehéz kizökkenni, a többi napon nagyobb sanyargatásnak fogod érezni hogy megvonod magadtól azokat az ételeket, amiket szeretsz.

Ahogy azt korábban említettük fontos hogy találj megfelelő szakembert, aki segítségedre lehet ezekben a kérdésekben. Edzőtermünk szakemberei nyitottan állnak hozzád és a kérdéseidhez. Személyre szabott étrendet és edzéstervet kaphatsz tőlük, így könnyebben elérheted a kitűzött céljaidat.

Fontos, hogy ne add fel, kellő motivációval és kitartással bármit elérhetsz!

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Hírek, érdekességek és akciók az A Fitness hírlevelében!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat. *
Köszönjük a feliratkozásod! Hamarosan megkapod az első hírleveled!
Sajnáljuk, valami elromlott. Kérjük keress minket privát üzenetben az elérhetőségeink egyikén.

Videóink