A testmozgás növeli az immunitást

A kialakult vírushelyzet mindannyiunk életét megnehezíti, ám most is mint mindig az egészségünk a legfontosabb.

Ilyenkor nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy még jobban meg erősítsük az immunrendszerünket a vírussal szemben. Mindezt általában vitaminokkal és különböző táplálékkiegészítőkkel tesszük. Ezek azért is elengedhetetlen fontosságúak, hiszen a táplálkozásunk során nem tudunk bejuttatni annyi vitamint és ásványi anyagot, amennyire szükségünk van a szervezetünk normál működése szempontjából.

Mozgással a vírus ellen

Természetesen a sportnak is kiemelkedő szerepe van az immunitásunk tekintetében. Kutatások igazolták, hogy a rendszeresen sportolók, vagy akár csak a hobbi sportolók között kevésbé alakulnak ki a légúti megbetegedések, megfázások. Tudtad? Már napi 30 perc elegendő, hogy azok az emberek közé tartozzunk, akiknek a szervezete jobban ellenáll ezeknek a betegségeknek.

Mozgás hatása az immunrendszerre

Mozgás során a megemelkedett testhőmérséklet segít ellenállni a baktériumoknak. Ezáltal kisebb a valószínűséggel érnek el minket a fertőzések. Valamint testmozgás hatására még a stresszt kiváltó hormon is lelassul, így sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk, kevesebb arányban érnek el minket a betegségek.

Mozgás intenzitásának fontossága

Hajlamosabbak a fertőzésekre a versenysportolók, vagy a maratonfutók, hiszen ők jelentős mértékben terhelik a szervezetüket. Azonban nem szabad túlzásba esni. Akik túl sok edzést végeztek, és átestek a ló túloldalára, náluk csökkent az immunitás és ezzel az ellenkező hatást érték el. Sokkal fáradékonyabbak és ingerlékenyebbek lettek. Ha magunkon is ezeket tapasztaljuk, érdemes mérsékelni az edzéseink intenzitását és elegendő időt hagyni szervezetünk regenerálódására.

A testmozgás az immunrendszer támogatója! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy fontos a mozgás! A vírusos időszakokban pedig testmozgással még inkább felkészíthetjük szervezetünket a nagyobb ellenállásra.

Fektess erre te is kiemelt figyelmet! Védekezz a vírus ellen, ne csak maszkkal, hanem sportolással is! Hidd el, a szervezeted garantáltan meg fogja hálálni. Mindehhez válaszd edzőtermünket! Edzőink sok szeretettel várnak Téged, hogy az edzettségi szintedhez a legmegfelelőbb személyre szabott edzéstervet kaphasd.

Legyen az egészséged az első! Kezdd el immunrendszered megvédését testmozgással még ma!

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Hírek, érdekességek és akciók az A Fitness hírlevelében!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat. *
Köszönjük a feliratkozásod! Hamarosan megkapod az első hírleveled!
Sajnáljuk, valami elromlott. Kérjük keress minket privát üzenetben az elérhetőségeink egyikén.

Videóink